Home / Blog / Καλά νέα: Alexakis Vidiano, Χρυσό Βραβείο στα Decanter World Wine Awards (DWWA)

Alexakis Vidiano, Χρυσό Βραβείο στα Decanter World Wine Awards (DWWA)

Alexakis Vidiano, Χρυσό Βραβείο στα Decanter World Wine Awards (DWWA)
Decanter-Awards-2014

To Alexakis Vidiano 2013 κέρδισε παγκόσμιο χρυσό στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό DWWA στο Λονδίνο. H τελετή απονομής έγινε στο Τhe Blue Fin Building στο Λονδίνο, στις 24 Ιουνίου 2014. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 15,000 κρασιά.

 

Ο διαγωνισμός DWWA ιδρύθηκε το 2004 από τον διάσημο Βρετανό κριτικό κρασιού Stephen Spurrier και διευθύνεται από το Decanter, το περιοδικό κρασιού της Βρετανίας. Παραμένει μία από τις εξέχουσες ευρωπαϊκές διοργανώσεις για κρασί από τότε.«Ο διαγωνισμός Decanter World Wine Awards είναι εδώ για να αναγνωρίσει και να βραβεύσει την ποιότητα. Νομίζω γι’ αυτό το λόγο είναι ο πιο σημαντικός διαγωνισμός οίνου στον κόσμο», έτσι τον χαρακτηρίζει o Spurrier, πρόεδρος του DWWA και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής.

 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες κρασιά υποβάλλονται για εξέταση από την κριτική επιτροπή DWWA.

O Stephen Spurrier DWWA 2014

Τέσσερις φιάλες, μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε κρασιού, καθώς και τις τιμές πώλησης και λιανικής, φθάνουν στην αποθήκη του Decanter από κάθε οινοποιείο που θέλει να πάρει μέρος. Καταγράφονται, κατηγοριοποιούνται και κωδικοποιούνται ανάλογα με τη χώρα και την περιοχή προέλευσης.

Τα κρασιά κατηγοριοπούνται και ανά χρώμα, σταφύλι, στιλ, χρονιά και τιμή, για να διασφαλιστεί ορθή σύγκριση με παρόμοιά τους. Υπάρχουν πέντε κατηγορίες τιμών που κυμαίνονται από 10 έως και 75 ευρώ και πάνω.

Όλα τα κρασιά πρώτα περνούν από μια προκαταρκτική αξιολόγηση, πριν προχωρήσουν στα επόμενα επίσημα στάδια. Τα κρασιά κρίνονται από πολλούς κριτές το καθένα, υπό την προεδρία του περιφερειακού ή του ειδικού της κατηγορίας. Η κριτική ομάδα των εκατοντάδων επιλέγεται από ένα ευρύ φάσμα πειθαρχιών, συμπεριλαμβανομένων οινοποιών, λιανοπώλων και συγγραφέων-δημοσιογράφων για το κρασί. Οι κριτές δοκιμάζουν τα δείγματα ανάλογα με την περιοχή, το στιλ και την κατηγορία τιμής του κάθε κρασιού. Στη συνέχεια, συγκρίνουν τις σημειώσεις τους για να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με το μετάλλιο του κάθε κρασιού. Κρασιά στα οποία απονέμεται χρυσό ή ασημένιο, δοκιμάζονται για δεύτερη φορά για επιβεβαίωση.

 

Εκτός από τα τρία μετάλλια, υπάρχουν επίσης κρασιά που κερδίζουν «Διάκριση» από τους κριτές της επίδειξης και είναι κρασιά που δεν έχουν κερδίσει κάποιο μετάλλιο, αλλά παρ’ όλα αυτά θεωρούνται αξιόλογα.

 

Στον ίδιο διαγωνισμό, μαζί με το κορυφαίο Alexakis Vidiano 2013, τιμήθηκε με Διάκριση το Αlexakis Xάνδακας-Candia 2013 (Λευκό).

Οι γευστικές σημειώσεις του Decanter για το Βιδιανό 2013: «Tα δελεαστικά, ελκυστικά αρώματά του από φρέσκα πυρηνόκαρπα είναι συνυφασμένα με νότες από υγρή άμμο και φύκια. Στον ουρανίσκο παρουσιάζονται πάσιονφρουτ, γκρέιπφρουτ και λάιμ με ένα μακρύ πικάντικο τελείωμα. Υπέροχο μείγμα φρούτων και γης με το δυναμικό για μια μακρά και έντονη ζωή.»

Στα DWWA 2013 τιμήθηκαν τα ακόλουθα κρασιά του οινοποιείου μας:

Alexakis Αθήρι Dandelion 2012, Xάλκινο

Alexakis Vidiano 2012, Xάλκινο

Alexakis Κοtsifali-Syrah 2009, Διάκριση

Alexakis Malvasia Aromatica 2012, Διάκριση

Αlexakis Χάνδακας-Candia Λευκό 2011, Διάκριση

Copyright © 2013 Alexakis SA, All texts Copyright © 2013 Alexakis SA
Powered by double dot
Επιβεβαίωση ηλικίας

Tο ιστολόγιο αυτό απευθύνεται σε ενήλικες καταναλωτές.

Εισερχόμενοι στις ιστοσελίδες του Οινοποιείου Αλεξάκης, βεβαιώνετε ότι
η ηλικία σας είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης αλκοόλ
στη χώρα από την οποία έχετε πρόσβαση στο ιστολόγιο.